Zmrzlina Carte d’Or Vanilla nebo Carte d’Or Salted Caramel
250 g mouky
25 cl vody
3 špetky soli
100 g cukru
1 l oleje na smažení
Metoda vaření
1
Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Jakmile dojde k bodu varu, přidejte mouku a míchejte, dokud nedosáhnete pevného homogenního těsta. Stáhněte těsto ze sporáku a míchejte špachtlí.
2
Jakmile je těsto hladké, naplňte jím zdobničku s rýhovaným nástavcem. Vytvářejte kruhy o průměru 8 cm na plech, který je pokrytý pečícím papírem.
3
Vložte do mrazničky na 2 hodiny, poté smažte po jednom v oleji rozehřátém na 180 °C.
4
Jakmile je churros zlatavý (během 3 – 4 minut), vytáhněte jej sběračkou a nechte okapat na papírové utěrce. Posypejte cukrem.
5
Po vychladnutí přidejte kopeček zmrzliny Carte d’Or Vanilla nebo Carte d’Or Salted Caramel mezi 2 churros a přimáčkněte je rukama.