Skip to content

Cheesecake s ovocem

Zmrzlinový cheesecake s lesním ovocem

  • Počet porcí

    osoby
  • Čas

    mins
  • Obtížnost

Ingredience

  • 1 balíček sušenek (250 g)
  • 125 g másla
  • Zmrzlina Carte d’Or Vanilla
  • 200 g čerstvého nebo zmrazeného červeného ovoce
  • 100 g červeného ovocného sirupu
  • 1 Nahřejte troubu na 180 °C.
  • 2 Rozdrťte oplatky válečkem. Přidejte měkké máslo, abyste získali jednolitou hmotu, která drží pospolu. Rozválejte hmotu mezi 2 pečícími papíry na 3 mm tenkou vrstvu. Poté vložte do lednice.
  • 3 Jakmile je hmota studená, vykrájejte pomocí forem (8 cm v průměru a 4 cm na výšku) kolečka. Formy vám pomohou při pečení a tvarování. Položte formy s hmotou uvnitř na plech s pečícím papírem. Pečte 15 minut. Po upečení nechte zchladit ve formách.
  • 4 Do forem vložte 2 kopečky vanilkové zmrzliny a zarovnejte. Nechte zmrznout v mrazničce po dobu jedné hodiny.
  • 5 Vyndejte z formiček za pomocí flambovací pistole. Ozdobte červeným ovocným sirupem a ovocem.

Inspirujte se

Ingredience do dezertů

Zkuste další

Lákavé recepty