Skip to content

Neodolatelná vanilka

Neodolatelná vanilka v čokoládové mističce

  • Počet porcí

    osoby
  • Čas

    mins
  • Obtížnost

Ingredience

  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 50 g cukr
  • 1 ks lusk vanilky
  • 2 plátky želatiny
  • 300 g hořká čokoláda
  • balonky
  • 1 ks hruška
  • plátky mandlí
  • kousky čokolády
  • zlatý prášek
  • kakaový prášek
  • Zmrzlina Carte d’Or Vanilla
  • 1 Pro přípravu vanilkového krému svařte dohromady smetanu s cukrem a vanilkovými lusky, poté přidejte želatinu. Směs odložte na 24 hodin na chladné a suché místo. Po vychladnutí by směs měla mít konzistenci jako krém.
  • 2 V kastrůlku na mírném plameni nechte rozpustit čokoládovou polevu a rozmíchejte ji dohladka. Na pečicí papír nalijte malé množství čokolády o velikosti mince. Zbytek rozpuštěné čokolády přelijte do skleněné misky. Nafouknutý balonek pomažte rozpuštěným máslem a poté jej namočte do čokolády v misce. Odložte na pečicí papír a dejte vychladit. Až čokoláda ztuhne, praskněte balonek a odstraňte všechny jeho zbytky.
  • 3 Pomocí zdobicího sáčku naneste na dno čokoládové misky vanilkový krém a na něj rozložte plátky hrušky. Navrch položte velký kopeček vanilkové zmrzliny Carte d’Or a ozdobte plátky mandlí. Nakonec poprašte okraje dezertního talířku dokola zlatým a kakaovým práškem.

Inspirujte se

Ingredience do dezertů