Skip to content

Makronky se sorbetem

Makronky s citrónovým sorbetem

  • Počet porcí

    osoby
  • Čas

    mins
  • Obtížnost

Ingredience

  • Zmrzlina Carte d’Or Lemon sorbet
  • Čerstvé maliny

Makronkové skořápky

  • 100 g mandlové mouky
  • 100 g práškového cukru
  • 35 g vody + 100 g cukru
  • 40 g + 40 g vaječných bílků
  • Červené potravinářské barvivo (množství závisí na požadované barvě)

Jahodová pěna

  • 250 g jahodového pyré
  • 50 g cukru
  • 4 plátky želatiny
  • 250 g smenaty (30% tuku)
  • 1 Postup pro makronkové skořápky:
  • 2 Začněte zvážením všech vašich ingrediencí
  • 3 Nahřejte troubu na 160 °C.
  • 4 Smíchejte mandlovou mouku a práškový cukr.
  • 5 V hrnci smíchejte vodu a cukr, zahřejte na střední teplotu.
  • 6 Použijte pro kontrolu teploměr a zahřejte na 118 °C.
  • 7 Mezitím co se sirup vaří, vložte 40 g vaječných bílků do misky vašeho elektrického mixéru.
  • 8 Když teploměr dosáhne 115 °C, začněte míchat bílky na maximální rychlost. Jakmile sirup dosáhne 118 °C, snižte rychlost a nalijte sirup velmi pomalu do vaječných bílků. Ujistěte se, že sirup lijete po stranách mísy a ne přímo do středu hmoty z bílků.
  • 9 Nechte běžet mixer na maximální rychlosti dokud se sníh nezchladí na 40 °C. Hmota by měla být hladká a blýskavá a jen trochu teplejší než váš prst na dotek.
  • 10 Po odejmutí šlehače by sníh měl tvořit bílé vrcholky.
  • 11 Smíchejte zbývajících 40 g vaječných bílků s mandlovou moukou, práškovým cukrem a červeným barvivem. Míchejte špachtlí dokud nezískáte hustou mandlovou hmotu.
  • 12 Přidejte trochu sněhu do těsta a jemně míchejte. Postupně přidávejte zbytek po částech, dokud nezískáte husté homogenní těsto.
  • 13 Vložte směs do zdobičky vybavené 8 nebo 10mm kulatým nástavcem.
  • 14 Vytvářejte zhruba 7mm kopečky na plech pokrytý pečícím papírem.
  • 15 Jakmile je pečící plech plný, pečte 20 minut na 160 °C.
  • 16 Po vytažení plechu z trouby, stáhněte papír s makronovými skořápkami na pracovní plochu a nechte je zchladnout. Lehce se potom odlepí.
  • 17 Nechte makronky zchladnout úplně před jejich naplněním.
  • 18 Postup pro jahodovou pěnu:
  • 19 Namočte želatinu do studené vody.
  • 20 Vložte jahodové pyré s cukrem do hrnce a zahřejte na nízkou teplotu. Když je pyré horké, přidejte vyždímanou želatinu. Míchejte dokud se želatina nerozpustí. Poté ji dejte stranou.
  • 21 Vyšlehejte smetanu.
  • 22 Vložte 1/3 smetany do jahodového pyré a smíchejte pomocí šlehače. Poté nalijte směs do zbytku smetany. Dobře promíchejte špachtlí dokud směs není homogenní.
  • 23 Postup pro plnění:
  • 24 Dejte trochu pěny do zdobičky s rýhovaným nástavcem. Část pěny vložte dovnitř makronkových skořápek, poté přidejte 5 malin na okraj. Nechte mezi malinami mezery a ty vyplňte pěnou ze zdobičky. Přidejte zmrzlinu Carte d’Or Lemon sorbet a přiklopte druhou makronkovou skořápkou.

Inspirujte se

Ingredience do dezertů