Skip to content

Lahodné profiterolky

Lahodné profiterolky se zmrzlinou

  • Počet porcí

    osoby
  • Čas

    mins
  • Obtížnost

Ingredience

  • Zmrzlina Carte d´Or Salted Caramel
  • Šlehačka

Odpalované těsto

  • 125 g mouky
  • 20 cl vody
  • 75 g másla
  • 3 vajíčka
  • 1 špetka soli
  • 10 g cukru

Matcha croustillant

  • 40 g másla
  • 50 g světlého třtinového cukru
  • 50 g mouky
  • 5 g Matcha Tea
  • Zelené barvivo
  • 1 Postup pro Matcha croustillant:
  • 2 Smíchejte všechny ingredience na Matcha croustillant do jednolité směsi.
  • 3 Položte tuto směs mezi 2 pečící papíry a rozválejte válečkem na 2 mm tenkou vrstvu.
  • 4 Vložte do lednice a mezitím si připravte odpalované těsto.
  • 5 Postup pro odpalované těsto:
  • 6 Nahřejte troubu na 250 °C. Dejte do hrnce trochu vody, špetku soli, máslo a cukr.
  • 7 Uveďte do varu a přidejte předem prositou mouku.
  • 8 Míchejte špachtlí po dobu 5 minut za nízké teploty, dokud nevznikne bochánek.
  • 9 Odstraňte ze sporáku a nechte pomalu vychladnout.
  • 10 Přidávejte vajíčka po jednom a prudce promíchejte.
  • 11 Vložte odpalované těsto do zdobičky s kulatým nástavcem. Zdobičkou vytvořte kuličky o průměru 3-4 cm a vložte na plech pokrytý pečícím papírem.
  • 12 Z těsta na croustillant vykrájejte kolečka o průměru 3-4 cm a položte je na kuličky z odpalovaného těsta.
  • 13 Vypněte troubu a pečte po dobu 10 minut. Troubu znovu zapněte na 160 °C a pečte dalších 20 minut
  • 14 Postup pro šlehačku:
  • 15 Našlehejte 500 g smetany elektrickým mixérem, přidejte 50 g práškového cukru a prášek z vanilkového lusku.
  • 16 Postup pro plnění:
  • 17 Rozřežte odpalované těsto na 2 části zhruba v 1/3 jejich výšky tak, že horní část je menší jež ta spodní. Na okraj přidejte kuličku zmrzliny Carte d’Or salted caramel. Druhou část naplňte šlehačkou pomocí zdobičky s rýhovaným nástavcem a poté přiložte obě strany k sobě.

Inspirujte se

Ingredience do dezertů