Skip to content

Jahodový vacherin

Jahodový vacherin

  • Počet porcí

    osoby
  • Čas

    mins
  • Obtížnost

Ingredience

  • 100 g bílků
  • 100 + 75 g cukru krupice
  • 100 + 30 g moučkového cukru
  • 200 g mouky
  • 150 g poloslaného másla
  • 5 g vanilkového extraktu
  • 1 vaječný žloutek
  • 150 g smetana na vaření
  • 150 g mascarpone
  • 1 vanilkový lusk
  • Zmrzlina Carte d´Or Strawberry
  • Malinový sirup
  • Čerstvé maliny
  • Jedlé okvětní lístky
  • 1 Sníh z vaječných bílků: Zahřejte vaječné bílky a 100g krupicového cukru na 50 °C. Nechte zchladit, poté přimíchejte špachtlí 100g moučkového cukru. Pomocí zdobičky vytvořte vrcholky na plech. Poté pečte 2 hodiny na 60 °C.
  • 2 Sušenky: Smíchejte mouku s máslem a 75g cukru krupice. Poté přidejte žloutek a vanilkový extrakt a vytvořte jednolitou směs. Rozprostřete na tenkou vrstvu, vykrájejte kolečka a pečte 12 minut na 170 °C.
  • 3 Vanilkový Chantilly krém: Smíchejte smatanu na vaření, mascarpone, 30g moučkového cukru a 1 vanilkový lusk. Naplňte zdobičku a nechte odpočívat na chladném místě.
  • 4 Postup: Umístěte 3 kopečky zmrzliny Carte d´Or Strawberry na sušenku, vytvořte z vanilkového Chantilly krému malé vrcholky. Přidejte nahoru sníh, ovoce, malinový sirup a jedlé okvětní lístky.

Inspirujte se

Ingredience do dezertů

Zkuste další

Lákavé recepty