Skip to content

Čokoládové pokušení

Čokoládové pokušení

  • Počet porcí

    osoby
  • Čas

    mins
  • Obtížnost

Ingredience

Mandlové a arašídové Dacquoise

  • 35 g mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 80 g mletých mandlí
  • 3 vaječné bílky
  • 30 g moučkového cukru
  • 50 g solených arašídů

Zmrzlina Carte d’Or Chocolate

Karamelová omáčka

  • 100 g moučkového cukru
  • 200 ml nízkotučné smetany
  • sůl

Karamelová dekorace

  • 100 g cukru
  • zlatý prášek
  • arašídy na ozdobení
  • 1 Dacquoise: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mleté mandle a prosejte. Bílky a moučkový cukr nechte v mixeru vyšlehat na sníh, který pote smíchejte se suchými prosetými ingrediencemi. Rozdělte do vymazaných forem. Posypte nasekanými arašídy a pečte 10 minut na 180 °C.
  • 2 Čokoládový „puk“: Do stejných forem, jaké jste použili pro přípravu Dacquoise, dejte zmrzlinu a vložte do mrazničky.
  • 3 Karamelová omáčka: Nechte rozpustit cukr, dokud nezkaramelizuje, a smíchejte jej se smetanou. Vařte po dobu 5 minut a přidejte špetku mořské soli.
  • 4 Karamelová dekorace: Nechte rozpustit cukr se zlatým práškem, dokud nezkaramelizuje, přelijte na pečicí plech a nechte vychladnout. Naaranžujte dezert na talíř tak, že začnete základem z vymazaných forem, které překryjete čokoládovým „pukem“ a navrchu posypete celými arašídy. Dozdobte karamelovou omáčkou, arašídy a karamelovou dekoraci.

Inspirujte se

Ingredience do dezertů

Zkuste další

Lákavé recepty